kezdŇĎlapHomemailE-mail Goldmill banktechnikai web√°ruh√°z Ma 2024. j√ļlius 23, kedd, Lenke napja van.
banktechnika
Iroda címe: 1163 Budapest, Cziráki u. 26-32.
Telefon: +36 1 401-0938 Mobil: +36 70 6-760-760 Fax: +36 1 401-0939
Nyitva tart√°s: H-CS: 9:00-16:30, P: 9:00-16:00, Sz-V: Z√°rva
Szerviz címe: 1163 Budapest, Cziráki u. 26-32.
Telefon: +36 1 401-0938 Mobil: +36 30 436-9000 Fax: +36 1 401-0939
Nyitva tart√°s: H-CS: 9:00-16:30, P: 9:00-16:00, Sz-V: Z√°rva

P√©nzsz√°mol√≥k TS 3000 UV TC 340 UV Cashtech 180 UV Cashtech 2900 UV/MG P√©nzvizsg√°l√≥k, UV l√°mp√°k DL 01 NCT 18 M DL103 Lexus AccuBANKER D64 AccuBANKER D66 EURO BST 203 LS BJ 92 UV-A/C √Črmesz√°ml√°l√≥k Cashtech 360 HUF
AccuBANKER D64
AccuBANKER D64
√Āra: 14.900 Ft
(br. 18.923 Ft)

Információk

Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!

BankkŠrtyŠs fizetťsi feltťtelek
Web√°ruh√°zunk a CIB Bank √°ltal biztos√≠tott biztons√°gos bankk√°rty√°s fizet√©si megold√°st ny√ļjtja v√°s√°rl√≥inak. A biztons√°got az adatok sz√©tv√°laszt√°sa alapozza meg. A Web√°ruh√°z a megrendel√©ssel kapcsolatos inform√°ci√≥kat kapja meg a v√°s√°rl√≥t√≥l, a CIB Bank pedig kiz√°r√≥lag a fizet√©si tranzakci√≥hoz sz√ľks√©ges k√°rtyaadatokat a 128 bites SSL titkos√≠t√°ssal ell√°tott fizetŇĎoldalon. A fizetŇĎoldal adattartalm√°r√≥l a Web√°ruh√°z nem √©rtes√ľl, azokat csak a CIB Bank √©rheti el. A tranzakci√≥ eredm√©ny√©rŇĎl a fizet√©st k√∂vetŇĎen a Web√°ruh√°z oldala t√°j√©koztatja. A k√°rty√°s fizet√©shez az √Ėn internet b√∂ng√©szŇĎ programj√°nak t√°mogatnia kell az SSL titkos√≠t√°st.
A v√°s√°rolt √°ru/szolg√°ltat√°s ellen√©rt√©ke, a kifizetett √∂sszeg azonnal z√°rol√°sra ker√ľl k√°rtyasz√°ml√°j√°n. K√©rj√ľk, olvassa el r√©szletes t√°j√©koztat√≥nkat!

√údv√∂z√∂lj√ľk a CIB Bank biztons√°gos, internetes fizet√©si megold√°s√°val mŇĪk√∂dŇĎ Web√°ruh√°zunkban!

Az al√°bbiakban r√∂viden ismertetj√ľk, hogy mik√©pp int√©zheti biztons√°gos m√≥don v√°s√°rl√°s√°t.
Mire figyeljen a v√°s√°rl√°skor?
- Olvassa el Web√°ruh√°zunk ismertetŇĎj√©t, a v√°s√°rl√°s kond√≠ci√≥it √©s a kisz√°ll√≠t√°s √©s a fizet√©s felt√©teleit!
- Tanulm√°nyozza √°t a Web√°ruh√°z biztons√°gi felt√©teleit, hiszen ezzel garant√°lj√°k az √Ėn adatainak biztons√°g√°t!
- Tartsa nyilv√°n a v√°s√°rl√°s√°val kapcsolatos adatait!
- Tartsa nyilván a fizetéssel kapcsolatos tranzakciós adatait! (tranzakció azonosító, engedélyszám)
- Biztosítsa, hogy titkos kártyaadataihoz illetéktelen személy soha ne férhessen hozzá.
- Haszn√°ljon olyan b√∂ng√©szŇĎt, amely t√°mogatja az SSL titkos√≠t√°shoz sz√ľks√©ges opci√≥t!

A biztonságról
Az SSL, a Secure Sockets Layer elfogadott titkos√≠t√°si elj√°r√°s r√∂vid√≠t√©se. Bankunk rendelkezik egy 128 bites titkos√≠t√≥ kulccsal, amely a kommunik√°ci√≥s csatorn√°t v√©di. A VeriSign nevŇĪ c√©g teszi lehetŇĎv√© a CIB Banknak a 128 bites kulcs haszn√°lat√°t, amely seg√≠ts√©g√©vel biztos√≠tjuk az SSL alap√ļ titkos√≠t√°st. Jelenleg a vil√°g elektronikus kereskedelm√©nek 90%-√°ban ezt a titkos√≠t√°si m√≥dot alkalmazz√°k. A v√°s√°rl√≥ √°ltal haszn√°lt b√∂ng√©szŇĎ program az SSL seg√≠ts√©g√©vel a k√°rtyabirtokos adatait az elk√ľld√©s elŇĎtt titkos√≠tja, √≠gy azok k√≥dolt form√°ban jutnak el a CIB Bankhoz, ez√°ltal illet√©ktelen szem√©lyek sz√°m√°ra nem √©rtelmezhetŇĎek.
Elfogadott k√°rty√°k
A CIB Bank internetes fizet√©si rendszere a Mastercard/Maestro, a VISA term√©kcsal√°dba tartoz√≥ VISA √©s VISA Electron (az Electronn√°l csak abban az esetben, ha azt a kibocs√°t√≥ bank enged√©lyezi) bankk√°rty√°k haszn√°lat√°t, valamint internetes haszn√°latra alkalmas webk√°rty√°val val√≥ fizet√©st teszi lehetŇĎv√©.
Fizetés lépései
1. √Ėn a Web√°ruh√°z oldal√°n v√°lasztja ki az √°rut/szolg√°ltat√°s melynek √∂sszeg√©t bankk√°rty√°s fizet√©ssel k√≠v√°nja teljes√≠teni.
2. Ezt k√∂vetŇĎen √Ėn √°tker√ľl a CIB Bank biztons√°gos fizet√©st garant√°l√≥ oldal√°ra, ahol a fizet√©s megkezd√©s√©hez k√°rtyaadatait sz√ľks√©ges kit√∂ltenie.
3. A k√°rtyaadatok megad√°s√°t k√∂vetŇĎen a Fizet√©s gombra kattintva ind√≠thatja el a tranzakci√≥t
4. A fizet√©st k√∂vetŇĎen √Ėn visszat√©r a Web√°ruh√°z oldal√°ra, ahol a tranzakci√≥ eredm√©ny√©rŇĎl kap visszaigazol√°st.
A bankk√°rty√°val t√∂rt√©nŇĎ fizet√©s eset√©n a sikeres tranzakci√≥t k√∂vetŇĎen ‚Äď ez a bankk√°rtya √©rv√©nyess√©ge √©s a fedezet ellenŇĎrz√©se ut√°ni elfogad√°st jelenti ‚Äď, a CIB Bank elind√≠tja a K√°rtyabirtokos sz√°ml√°j√°nak megterhel√©s√©t az √°ru vagy szolg√°ltat√°s ellen√©rt√©k√©vel.

Amennyiben √Ėn nem ker√ľl visszair√°ny√≠t√°sra a fizetŇĎoldalr√≥l a Web√°ruh√°z oldal√°ra, √ļgy a tranzakci√≥ sikertelennek minŇĎs√ľl. Amennyiben a banki fizetŇĎoldalon a b√∂ng√©szŇĎ ‚ÄěVissza/Back‚ÄĚ vagy a 'Friss√≠t√©s/Refresh' gombj√°ra kattint, ill. bez√°rja a b√∂ng√©szŇĎ ablakot mielŇĎtt visszair√°ny√≠t√°sra ker√ľlne az √°ruh√°zba, a fizet√©s sikertelennek minŇĎs√ľl.
Amennyiben a tranzakci√≥ eredm√©ny√©rŇĎl, annak sikertelens√©ge eset√©n, ok√°r√≥l, r√©szleteirŇĎl bŇĎvebben k√≠v√°n t√°j√©koz√≥dni, k√©rj√ľk, vegye fel a kapcsolatot sz√°mlavezetŇĎ bankj√°val.

K√©rd√©sek √©s v√°laszok internetes k√°rty√°s fizet√©srŇĎl

K√ĀRTYAELFOGAD√ĀS

Milyen t√≠pus√ļ k√°rty√°kkal lehet fizetni?
A VISA √©s az Mastercard dombornyomott k√°rty√°ival, ill. egyes VISA Electron k√°rty√°kkal. A VISA Electron k√°rty√°k interneten t√∂rt√©nŇĎ haszn√°lat√°nak lehetŇĎs√©ge a k√°rty√°t kibocs√°t√≥ bankt√≥l f√ľgg. A CIB √°ltal kibocs√°tott VISA Electron t√≠pus√ļ bankk√°rtya haszn√°lhat√≥ interneten t√∂rt√©nŇĎ v√°s√°rl√°sra.

Mely bankok kártyái alkalmasak internetes fizetésre?
Minden olyan VISA és Mastercard/Maestro kártyával, mely internetes fizetésre a kártyakibocsátó bank által engedélyeztetve lettek, valamint a kifejezetten internetes használatra hivatott webkártyák.

Lehet-e vásárlókártyákkal fizetni?
HŇĪs√©gpontokat tartalmaz√≥, kereskedŇĎk/szolg√°ltat√≥k √°ltal kibocs√°tott pontgyŇĪjtŇĎ k√°rty√°kkal nem lehet interneten fizetni.

Lehet-e co-branded k√°rty√°kkal fizetni?
B√°rmilyen olyan co-branded k√°rty√°val lehets√©ges fizetni, mely internetes fizet√©sre alkalmas MasterCard vagy VISA alap√ļ k√°rtya.

FIZET√ČS FOLYAMATA

Hogyan mŇĪk√∂dik az online fizet√©s banki h√°tt√©rfolyamata?
A v√°s√°rl√≥ a kereskedŇĎ/szolg√°ltat√≥ internetes oldal√°n a bankk√°rty√°s fizet√©si m√≥d v√°laszt√°s√°t k√∂vetŇĎen a fizet√©st kezdem√©nyezi, melynek eredm√©nyek√©nt √°tker√ľl a Bank biztons√°gos kommunik√°ci√≥s csatorn√°val ell√°tott fizetŇĎoldal√°ra. A fizet√©shez sz√ľks√©ges megadni k√°rtyasz√°m√°t, lej√°rati idej√©t, √©s a k√°rtya h√°toldal√°nak al√°√≠r√°scs√≠kj√°n tal√°lhat√≥ 3 jegyŇĪ √©rv√©nyes√≠t√©si k√≥dot. A tranzakci√≥t √Ėn ind√≠tja el, ettŇĎl kezdve a k√°rtya val√≥s idejŇĪ enged√©lyez√©sen megy kereszt√ľl, melynek keret√©ben a k√°rtyaadatok eredetis√©ge-, fedezet-, v√°s√°rl√°si limit ker√ľl ellenŇĎrz√©sre. Amennyiben a tranzakci√≥ folytat√°s√°hoz minden adat megfelel, a fizetendŇĎ √∂sszeget sz√°mlavezetŇĎ (k√°rtyakibocs√°t√≥) bankja z√°rolja a k√°rty√°j√°n. Az √∂sszeg sz√°ml√°n t√∂rt√©nŇĎ terhel√©se (levon√°sa) sz√°mlavezetŇĎ bankt√≥l f√ľggŇĎen n√©h√°ny napon bel√ľl k√∂vetkezik be.

Miben k√ľl√∂nb√∂zik az internetes k√°rty√°s v√°s√°rl√°s a hagyom√°nyost√≥l?
Megk√ľl√∂nb√∂ztet√ľnk k√°rtya jelenl√©t√©vel t√∂rt√©nŇĎ (Card Present) √©s k√°rtya jelenl√©te n√©lk√ľli (Card not Present) tranzakci√≥kat. A Card Present tranzakci√≥ POS termin√°l eszk√∂z seg√≠ts√©g√©vel t√∂rt√©nik. A k√°rtya leh√ļz√°s√°t √©s a PIN k√≥d be√ľt√©s√©t k√∂vetŇĎen a termin√°l kapcsolatba l√©p a k√°rtyabirtokos bankj√°val, az enged√©lyezŇĎ k√∂zponton kereszt√ľl, √©s a k√°rtya t√≠pus√°t√≥l, illetve a k√°rtya kibocs√°t√≥j√°t√≥l f√ľggŇĎen a VISA vagy MasterCard h√°l√≥zaton kereszt√ľl. Itt megt√∂rt√©nik az √©rv√©nyess√©g √©s fedezetvizsg√°lat (authoriz√°ci√≥). Az elŇĎbbi √ļtvonalon visszafel√© haladva a POS termin√°l (illetve a kereskedŇĎ) megkapja a j√≥v√°hagy√°st vagy elutas√≠t√°st. A v√°s√°rl√≥ al√°√≠rja a bizonylatot. A Card not Present olyan tranzakci√≥, melynek lebonyol√≠t√°sakor a bankk√°rtya fizikailag nincs jelen. Ide tartoznak a lev√©lben, telefonon, illetve az elektronikus √ļton (internet) lebonyol√≠tott tranzakci√≥k, amelyek eset√©ben a v√°s√°rl√≥ (k√°rtyabirtokos) a tranzakci√≥t biztons√°gos (128 bites titkos√≠t√°s√ļ) fizetŇĎoldalon bek√©rt k√°rtyaadatok megad√°s√°val ind√≠tja. A sikeres tranzakci√≥r√≥l √Ėn kap √ļn. enged√©lysz√°mot, mely megegyezik a pap√≠r alap√ļ bizonylaton tal√°lhat√≥ sz√°mmal.

Mit jelent a foglal√°s?
A tranzakci√≥t a bank tudom√°s√°ra jut√°sakor azonnal foglal√°s (z√°rol√°s) k√∂veti, hiszen a t√©nyleges terhel√©shez elŇĎbb a hivatalos adatoknak be kell √©rkezni√ľk, mely n√©h√°ny napot ig√©nybe vesz √©s az alatt a v√°s√°rolt √∂sszeg √ļjra elk√∂lthetŇĎ lenne. Ez√©rt a foglal√°ssal a lev√°s√°rolt vagy felvett p√©nzt elk√ľl√∂n√≠tik, foglal√°s al√° teszik. A foglalt √∂sszeg hozz√°tartozik a sz√°mlaegyenleghez, azaz j√°r r√° kamat, de m√©g egyszer nem k√∂lthetŇĎ el. A foglal√°s biztos√≠tja azon tranzakci√≥k visszautas√≠t√°s√°t, melyre m√°r nincs fedezet, noha a sz√°mlaegyenleg erre elvben m√©g lehetŇĎs√©get ny√ļjtana.

SIKERTELEN FIZET√ČSEK √ČS TEENDŇźK

Milyen esetben lehet sikertelen egy tranzakció?
√Āltal√°ban a k√°rty√°t kibocs√°t√≥ bank (teh√°t ahol az √ľgyf√©l a k√°rty√°t kapta) √°ltal el nem fogadott fizet√©si megb√≠z√°s; de bankk√°rtya haszn√°lat eset√©ben ez lehet olyan okb√≥l is, hogy t√°vk√∂zl√©si vagy informatikai hiba miatt az enged√©lyk√©r√©s nem jut el a k√°rty√°t kibocs√°t√≥ bankhoz.

K√°rtya jellegŇĪ hiba
- A kártya nem alkalmas internetes fizetésre.
- A k√°rtya internetes haszn√°lata sz√°mlavezetŇĎ bank √°ltal tiltott.
- A k√°rtyahaszn√°lat tiltott.
- A k√°rtyaadatok (k√°rtyasz√°m, lej√°rat, al√°√≠r√°scs√≠kon szereplŇĎ k√≥d) hib√°san lettek megadva.
- A k√°rtya lej√°rt.

Sz√°mla jellegŇĪ hiba
- Nincs fedezet a tranzakció végrehajtásához.
- A tranzakció összege meghaladja a kártya vásárlási limitét.

Kapcsolati jellegŇĪ hiba
- A tranzakci√≥ sor√°n val√≥sz√≠nŇĪleg megszakadt a vonal. K√©rj√ľk, pr√≥b√°lja meg √ļjra.
- A tranzakci√≥ idŇĎt√ļll√©p√©s miatt sikertelen volt. K√©rj√ľk, pr√≥b√°lja meg √ļjra.

Technikai jellegŇĪ hiba
- Amennyiben a fizetŇĎoldalr√≥l nem t√©rt vissza a kereskedŇĎ/szolg√°ltat√≥ oldal√°ra, a tranzakci√≥ sikertelen.
- Amennyiben a fizetŇĎoldalr√≥l visszat√©rt, de a b√∂ng√©szŇĎ 'back', 'reload' illetve 'refresh' seg√≠ts√©g√©vel visszat√©r a fizetŇĎoldalra, tranzakci√≥j√°t a rendszer biztons√°gi okokb√≥l automatikusan visszautas√≠tja.

Mi a teendŇĎ a fizet√©si proced√ļra sikertelens√©ge eset√©n?
A tranzakci√≥r√≥l minden esetben gener√°l√≥dik egy tranzakci√≥azonos√≠t√≥, melyet javaslunk feljegyezni. Amennyiben a fizet√©si k√≠s√©rlet sor√°n tranzakci√≥ banki oldalr√≥l visszautas√≠t√°sra ker√ľl, k√©rj√ľk vegye fel a kapcsolatot sz√°mlavezetŇĎ bankj√°val.

Mi√©rt a sz√°mlavezetŇĎ bankkal kell felvenni a kapcsolatot a fizet√©s sikertelens√©ge eset√©n?
A k√°rtyaellenŇĎrz√©s sor√°n a sz√°mlavezetŇĎ (k√°rtyakibocs√°t√≥) bank √©rtes√≠ti az √∂sszeget beszedŇĎ kereskedŇĎ (elfogad√≥) bankj√°nak, hogy a tranzakci√≥ elv√©gezhetŇĎ-e. M√°s bank √ľgyfel√©nek az elfogad√≥ bank nem adhat ki bizalmas inform√°ci√≥kat, arra csak a k√°rtyabirtokost azonos√≠t√≥ banknak van joga.

Mit jelent az, ha bankomt√≥l azonban SMS kaptam az √∂sszeg foglal√°s√°r√≥l/z√°rol√°s√°r√≥l, azonban a kereskedŇĎ/szolg√°ltat√≥ azt jelzi, hogy sikertelen volt a fizet√©s?
Ez a jelens√©g olyan esetben fordulhat elŇĎ, ha a k√°rtya ellenŇĎrz√©se megt√∂rt√©nt a fizetŇĎoldalon, azonban √Ėn nem t√©rt vissza kereskedŇĎ/szolg√°ltat√≥ internetes oldal√°ra. A tranzakci√≥ ebben az esetben befejezetlennek, √≠gy automatikusan sikertelennek minŇĎs√ľl. Ilyen esetben az √∂sszeg nem ker√ľl terhel√©sre k√°rty√°j√°n, a foglal√°s felold√°sra ker√ľl.

BIZTONS√ĀG

Mit jelent a VeriSign √©s a 128 bites titkos√≠t√°s√ļ SSL kommunik√°ci√≥s csatorna?
Az SSL, a Secure Sockets Layer elfogadott titkos√≠t√°si elj√°r√°s r√∂vid√≠t√©se. Bankunk rendelkezik egy 128 bites titkos√≠t√≥ kulccsal, amely a kommunik√°ci√≥s csatorn√°t v√©di. A VeriSign nevŇĪ c√©g teszi lehetŇĎv√© a CIB Bank-nak a 128 bites kulcs haszn√°lat√°t, amely seg√≠ts√©g√©vel biztos√≠tjuk az SSL alap√ļ titkos√≠t√°st. Jelenleg a vil√°g elektronikus kereskedelm√©nek 90%-√°ban ezt a titkos√≠t√°si m√≥dot alkalmazz√°k. A v√°s√°rl√≥ √°ltal haszn√°lt b√∂ng√©szŇĎ program az SSL seg√≠ts√©g√©vel a k√°rtyabirtokos adatait az elk√ľld√©s elŇĎtt titkos√≠tja, √≠gy azok k√≥dolt form√°ban jutnak el a CIB Bankhoz, ez√°ltal illet√©ktelen szem√©lyek sz√°m√°ra nem √©rtelmezhetŇĎek.

A fizet√©s ut√°n figyelmeztetett a b√∂ng√©szŇĎm, hogy elhagyom a biztons√°gi z√≥n√°t. A fizet√©sem biztons√°ga √≠gy garant√°lt?
Teljes m√©rt√©kben igen. A fizet√©s folyamata 128-bites titkos√≠tott kommunik√°ci√≥s csatorn√°n folyik, √≠gy teljesen biztons√°gos. A tranzakci√≥t k√∂vetŇĎen √Ėn a kereskedŇĎ honlapj√°ra jut vissza, amennyiben a kereskedŇĎ oldala nem titkos√≠tott, a b√∂ng√©szŇĎje figyelmezteti, hogy a titkos√≠tott csatorn√°t elhagyta. Ez nem jelent vesz√©lyt a fizet√©s biztons√°g√°t illetŇĎen.

Mit jelent a CVC2/CVV2 kód?
A MasterCard eset√©ben az √ļn Card Verification Code, a Visa eset√©ben az √ļn. Card Verification Value egy olyan, a bankk√°rtya m√°gnescs√≠kj√°n k√≥dolt numerikus √©rt√©k, melynek seg√≠ts√©g√©vel meg√°llap√≠that√≥ egy k√°rtya val√≥dis√°ga. Az √ļn. CVC2 k√≥dot, mely az Mastercard/Maestro k√°rty√°k h√°toldal√°n tal√°lhat√≥ sz√°msor utols√≥ h√°rom sz√°mjegy√©ben szerepel, az internetes v√°s√°rl√°sok sor√°n kell megadni.

Mit jelent a Verified by Visa?
A Verified by Visa rendszerben regisztr√°lt Visa k√°rtyabirtokosok jelsz√≥t v√°lasztanak a k√°rty√°t kibocs√°t√≥ bankn√°l, mely seg√≠ts√©g√©vel azonos√≠thatj√°k magukat internetes v√°s√°rl√°s eset√©n, √©s amely v√©delmet ny√ļjt a Visa k√°rty√°k jogosulatlan haszn√°lata ellen. A CIB Bank elfogadja a Verified by Visa rendszer keretein bel√ľl kibocs√°tott k√°rty√°kat.

Mit jelent a Mastercard SecureCode?
A Mastercard SecureCode rendszerben regisztr√°lt Mastercard/Maestro k√°rtyabirtokosok jelsz√≥t v√°lasztanak a k√°rty√°t kibocs√°t√≥ bankn√°l, mely seg√≠ts√©g√©vel azonos√≠thatj√°k magukat internetes v√°s√°rl√°s eset√©n, √©s amely v√©delmet ny√ļjt a Mastercard/Maestro k√°rty√°k jogosulatlan haszn√°lata ellen. A CIB Bank elfogadja a Mastercard SecureCode rendszer keretein bel√ľl kibocs√°tott k√°rty√°kat.

Mit jelent a UCAF kód?
MasterCard/Maestro k√°rty√°k eset√©n az √Ėn k√°rtyakibocs√°t√≥ bankj√°t√≥l esetlegesen kapott egyedi k√≥d. Ha nem kapott ilyet, hagyja √ľresen a mezŇĎt.
√Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek

Elfogadott k√°rty√°k